skip to Main Content

Broccoli stamppot

Broccoli Stamppot

Afgelopen tijd was het een sombere tijd voor spinazie liefhebbers. Doordat de oogst in Spanje was mislukt is verse spinazie nog lastig te verkrijgen. Maar niet getreurd, spinazie is niet de enige gezonde groene veelzijdige groente. Daarom staat vandaag broccoli in de schijnwerpers.

Volgens ahealthylife.nl heeft broccoli veel gezondheidsvoordelen, zo zou het artrose tegengaan en zorgen voor sterke botten. Dat klinkt natuurlijk helemaal geweldig, maar hoe werkt dat dan? Het sulforafaan in broccoli blokkeert destructieve enzymen die het kraakbeen beschadigen. De kans op artrose, waarbij je gewrichten ontstoken raken, wordt zo verkleind. Daarnaast zorgen calcium en vitamine K voor sterke botten. Vitamine K werkt als een activator die er voor zorgt dat vitamines en mineralen effectiever werken. Calcium stimuleert op zijn beurt weer de aanmaak van botweefsel, en fosfor, een tegenhanger, zorgt samen met calcium voor het beste effect. En dit allemaal is te vinden in broccoli, klinkt goed toch? Plus de witte bonen in deze stamppot dienen meteen als een goeie vleesvervanger. Aangezien het nog steeds koud is buiten, is het ook nog perfect stamppot weer. Dus probeer deze groene stamppot eens uit!

3 à 4 personen

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 680 gesneden bonen met witte bonen (Hak)
  • 300 gram broccoli
  • 1 ui
  • 1 bouillonblokje
  • 1 bosje selderij
  • 2 theelepels zuilvelspread of hüttenkäse
  • Peper naar smaak toevoegen

Schil en kook de aardappelen samen met het bouillonblokje. Kook tegelijkertijd de broccoli kort. Snijd de ui en selderij in stukjes en laat het blik bonen alvast uitlekken.
Als de aardappels gaar zijn kan je de broccoli, bonen, ui, selderij en zuivelspread toevoegen en stampen maar.

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top