skip to Main Content

Marokkaanse couscous met een vleugje Italië

marokkaanse couscous italie

Door Sabine Evers

Soms heb ik de behoefte om even gek te doen, gewoon omdat het kan. Daarom deel ik vandaag dit receptje met jullie, omdat toen ik dit aan het bedenken was ook dacht: ach waarom niet? Marokkaanse couscous is lekker, Italiaanse invloeden zijn verrukkelijk, dus laten we even wat Fusion in de mix gooien en iets nieuws proberen. De combinatie van couscous en groenten die je normaal in een heerlijke Tajine vind schijnen perfect te passen met Italiaanse kruiden en balletjes. En door de vegetarische balletjes en de kikkererwten kan je sowieso het boxje vlees vervangende vitamientjes aanvinken, winnen! Dus heb je zin in wat nieuws, probeer dit eens uit en waan jezelf in wereldse smaken explosie, gewoon omdat het kan.

3 a 4 personen

1 pak vegetarische balletjes

300 gram wortel

1 courgette

300 gram kikkererwten

125 gram couscous

Ongeveer 300 ml water

1 teentje knoflook

1 pot basilicum pastasaus

(of verse saus maken in de blender van 2 blikken gepelde tomaten, een bosje basilicum en een theelepel gedroogde oregano)

 

Snijd de wortel in stukjes en kook ze een paar minuten. Snijd ook alvast de courgette en knoflook in kleine stukjes. Bak de balletjes in de pan en voeg daarna de knoflook en courgette erbij. Laat de kikkererwten en wortels uitlekken en voeg ze ook bij de rest. Vervolgens kan de saus en de couscous in de pan. Roer dit goed door en doe er dan het eerste beetje water bij. Laat de pan even op het vuur staan met een deksel op de pan en voeg af en toe nog wat extra water erbij tot het klaar en goed ingetrokken is.

 

 

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top