skip to Main Content

Snelle groene couscous schotel

couscous schotel groentenDoor Sabine Evers
Er is geen tijd in mijn leven geweest dat ik niet van spinazie heb gehouden. Deze groene groenten was niet alleen een feestje voor mijn smaakpupillen, door alle Popeye filmpjes op tv voelde ik me er ook nog eens super sterk door. Wellicht is dat laatste gewoon een klassiek gevalletje placebo effect, maar er is natuurlijk niks mis met een gezonde dosis girl power!

Het is wel zo dat spinazie een hoog ijzergehalte heeft, en daarom perfect om vaak eens in je maaltijd te verwerken. Nu kan ik mij voorstellen dat niet iedereen van jongs af aan al een spinazie fan is geweest, dus daarom probeer ik jullie een handje te helpen om gerechten te verzinnen om het eens op een andere manier te eten. Wie weet krijg ik jullie wel zover om mijn Popeye fan club te joinen. Maar zonder gekheid, deze maaltijd is weer even wat anders, en door de groenten combinatie perfect om je ijzergehalte op peil te houden.

Dus probeer eens wat nieuws, waag een kansje, doe een dansje en maak lekker deze couscous schotel.

 

2 a 3 personen

150 gram couscous

1 el hot curry

20 gram selderij

95 gram pistache noten

250 gram tuinbonen

300 gram spinazie

250 gram ricotta

1 tl olijfolie

½ tl chilipeper

Peper en zout

 

Doe de couscous in een pan met de curry, chili kruiden en een beetje zout. Voeg er vervolgens naar instructie op de verpakking kokend water erbij. Maak alvast in een apart bakje ricottasaus met selderij plus peper en zout. Snijd de pistachenoten en rooster ze kort. Laat de spinazie slinken in de pan en laat de tuinbonen uitlekken om ze vervolgens ook in de pan te doen. Doe wat olijfolie bij de couscous en doe het vervolgens bij de andere groenten.

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top