Snelle groene couscous schotel
Door Sabine Evers
Er is geen tijd in mijn leven geweest dat ik niet van spinazie heb gehouden. Deze groene groenten was niet alleen een feestje voor mijn smaakpupillen, door alle Popeye filmpjes op tv voelde ik me er ook nog eens super sterk door. Wellicht is dat laatste gewoon een klassiek gevalletje placebo effect, maar er is natuurlijk niks mis met een gezonde dosis girl power!
Het is wel zo dat spinazie een hoog ijzergehalte heeft, en daarom perfect om vaak eens in je maaltijd te verwerken. Nu kan ik mij voorstellen dat niet iedereen van jongs af aan al een spinazie fan is geweest, dus daarom probeer ik jullie een handje te helpen om gerechten te verzinnen om het eens op een andere manier te eten. Wie weet krijg ik jullie wel zover om mijn Popeye fan club te joinen. Maar zonder gekheid, deze maaltijd is weer even wat anders, en door de groenten combinatie perfect om je ijzergehalte op peil te houden.
Dus probeer eens wat nieuws, waag een kansje, doe een dansje en maak lekker deze couscous schotel.
2 a 3 personen
150 gram couscous
1 el hot curry
20 gram selderij
95 gram pistache noten
250 gram tuinbonen
300 gram spinazie
250 gram ricotta
1 tl olijfolie
½ tl chilipeper
Peper en zout
Doe de couscous in een pan met de curry, chili kruiden en een beetje zout. Voeg er vervolgens naar instructie op de verpakking kokend water erbij. Maak alvast in een apart bakje ricottasaus met selderij plus peper en zout. Snijd de pistachenoten en rooster ze kort. Laat de spinazie slinken in de pan en laat de tuinbonen uitlekken om ze vervolgens ook in de pan te doen. Doe wat olijfolie bij de couscous en doe het vervolgens bij de andere groenten.