Helemaal nuts: notenbrownie en bananenbrood
Laten we deze week even helemaal nuts gaan! Helaas kon ik het niet laten deze flauwe grap te maken, dus ik zal nu eens verder gaan met wat ik deze week voor jullie in petto heb. In plaats van een hoofdgerecht deel ik dit keer een lekker toetje/tussendoortje. Noten zijn erg gezond en helpen volgens puurfiguur.nl ondanks het hoge aantal calorieën toch mee aan een gezond gewicht. Dit is omdat noten geen lege calorieën bevat zoals suiker, maar ze zitten juist vol onverzadigde vetten en voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Vandaar dat het geen kwaad kan om deze notenbrownie eens te proberen, of wat bananenbrood te maken met wat noten erdoorheen. Ik ben normaal niet zo’n fan van eten wat ontzettend veel moeite kost om te maken. Daarom zijn deze bij mij favoriet omdat de bereidingstijd niet meer dan 10 minuten is. Dus waar wacht je op?
Notenbrownie
300 ml gecondenseerde melk
1 pot 100% pindakaas (ongeveer 350 gram)
55 gram hazelnoten of pecannoten
3 druppels vanille extract
5 theebiscuitjes
30 gram ongezouten roomboter
Bananenbrood
1.5 kop sojameel( volkoren/spelt of ander meel)
0.5 kop havermout
2 eieren
2 bananen
100 ml water
8 gram vanille suiker
1 tl vanille extract
1 kopje Griekse yoghurt
Eventueel noten of fruit toevoegen
Notenbrownie:
Verpulver de theebiscuitjes, snijd de noten fijn en rooster ze licht in een pannetje. Voeg vervolgens de boter toe en laat deze smelten. Daarna kan de pindakaas, gecondenseerde melk en vanille erbij. Blijf roeren tot het een massa is. Doe het op een bord, geef het een beetje vorm en zet het vervolgens 1,5 uur in de vriezer.
Bananenbrood:
Prak de bananen in een kom en voeg vervolgens alle ingrediënten erbij. Roer het goed door en doe het vervolgens in het koekblik. Gebruik bakpapier om het er makkelijker uit te halen. Verwarm de oven op 180 graden en laat het brood 1 uur in de oven staan.