Oven frittata met oesterzwam
Een tijdje terug heb ik een receptje geschreven over shiitake en de gezondheidsvoordelen. Dus daarom vond ik het een goed idee om eens te kijken of andere paddestoelen net zo gezond en lekker zijn. Vandaag staan de oesterzwammen op het menu. Gecombineerd met andere groenten en ei is dit een heerlijke frittata geworden. Maar voordat we meteen doorgaan naar de ingrediënten lijst, moet ik natuurlijk eerst vertellen over de voordelen van deze lekkere oesterzwam. Oesterzwammen bevatten veel polyfenolische componenten. Dit zijn antioxidanten die je uit je voeding haalt. Ze bevatten dus sterke antioxidanten, met vaak antivirale en antibacteriële activiteit (Chang 1978, Delmas 1989, Miles 1997, Saosoong 2003, Babitskaya 2001). Klinkt gezond toch? Als je deze antioxidantenbom eens wil proberen, lees dan snel verder hieronder.
2 personen
200 gram voorgekookte mini krieltjes
250 gram ricotta
150 gram oesterzwammen
1 teen knoflook
1 sjalot
4 eieren
300 gram verse spinazie
½ bosje selderij
Peper, zout, olijfolie
How to:
Snijd de oesterzwammen, knoflook, en sjalot en bak ze samen kort met de krieltjes. Doe dan de spinazie en de ricotta erbij en laat de spinazie slinken in de pan. Smeer de ovenschaal in met olijfolie en verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Zorg dat je al het vocht eerst goed laat weglopen voordat je de groenten in de ovenschaal doet. Klop de eieren en verdeel deze over de groenten in de schaal. Peper en zout naar smaak toevoegen en de selderij erover besprenkelen, en laat ongeveer 20 minuten in de oven gaar worden.