skip to Main Content

Oven frittata met oesterzwam

Oven Frittata Met Oesterzwam

oven frittata oesterzwam
Een tijdje terug heb ik een receptje geschreven over shiitake en de gezondheidsvoordelen. Dus daarom vond ik het een goed idee om eens te kijken of andere paddestoelen net zo gezond en lekker zijn. Vandaag staan de oesterzwammen op het menu. Gecombineerd met andere groenten en ei is dit een heerlijke frittata geworden. Maar voordat we meteen doorgaan naar de ingrediënten lijst, moet ik natuurlijk eerst vertellen over de voordelen van deze lekkere oesterzwam. Oesterzwammen bevatten veel polyfenolische componenten. Dit zijn antioxidanten die je uit je voeding haalt. Ze bevatten dus sterke antioxidanten, met vaak antivirale en antibacteriële activiteit (Chang 1978, Delmas 1989, Miles 1997, Saosoong 2003, Babitskaya 2001). Klinkt gezond toch? Als je deze antioxidantenbom eens wil proberen, lees dan snel verder hieronder.

2 personen

200 gram voorgekookte mini krieltjes

250 gram ricotta

150 gram oesterzwammen

1 teen knoflook

1 sjalot

4 eieren

300 gram verse spinazie

½ bosje selderij

Peper, zout, olijfolie

 

How to:

Snijd de oesterzwammen, knoflook, en sjalot en bak ze samen kort met de krieltjes. Doe dan de spinazie en de ricotta erbij en laat de spinazie slinken in de pan. Smeer de ovenschaal in met olijfolie en verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Zorg dat je al het vocht eerst goed laat weglopen voordat je de groenten in de ovenschaal doet. Klop de eieren en verdeel deze over de groenten in de schaal. Peper en zout naar smaak toevoegen en de selderij erover besprenkelen, en laat ongeveer 20 minuten in de oven gaar worden.

 

 

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top