Op de Indiase tour
Duurzaam leven is niet alleen gezond eten, minder vlees eten en verantwoorde producten gebruiken, maar het gaat ook om minder verspillen. Letten op minder verspilling is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens goed voor je portemonnee. Vandaag gaan we eens op de Indiase tour met de Indiase curry saus, oftewel Korma. Ik heb wel eens vaker een receptje gedeeld met naanbrood, belegt met groenten, maar deze versie heeft een Indiaas tintje. In het kader van verspilling tegengaan, heb ik een aantal ingrediënten gebruikt voor de pizza, en de overblijfselen weer verwerkt in een rijstgerecht. Wat je met 1 pot Kormasaus allemaal niet kan maken. Dus haal de ingrediënten in huis en haal er zo veel mogelijk uit. Of daag jezelf eens uit om creatief te zijn met alles wat in je ijskast of kast staat!
Indiase naanpizza 2 personen
1 pak naanbrood, 2 stuks per verpakking
100 ml Korma saus
1 ui
300 gram kikkererwten
½ Bakje Cherry tomaatjes
½ bakje peterselie
Saus:
250 gram Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
½ komkommer
Peper en zout
How to:
Verwarm de oven zoals aangegeven staat op de verpakking en bak het naanbrood ongeveer 3 minuten. Haal het eruit en beleg het met de saus, tomaten, ui, en kikkererwten. Doe het vervolgens weer terug de oven in voor 2 minuten. Maak vervolgens de saus van Griekse yoghurt, knoflook en komkommer. Rasp de komkommer en snijd de knoflook in stukjes. Voeg het bij elkaar met wat peper en zout. Als de naanpizza klaar is, strooi je er nog wat peterselie en beleg je het met de saus.
Rijst met Kormasaus 4 personen
400 gram zilvervliesrijst
300 gram spinazie
400 gram bevroren pompoenblokjes
300 ml Korma saus
½ bakje peterselie
2 teentjes knoflook
1 ui
½ bakje Cherry tomaatjes
Vegetarische kip stukjes
How to:
Kook de rijst zoals op de verpakking staat. Snijd de ui, knoflook en Cherry tomaatjes en bak deze met de vegetarische kip stukjes in de pan. De pompoen stukjes kunnen worden ontdooid in een bakje met water op 600 watt in de magnetron voor 6 minuten. Doe de spinazie erbij om deze te laten slinken. Voeg als laatst de saus en de peterselie toe.