skip to Main Content

Gezocht: hoofd- en eindredacteur DuurzameStudent.nl (5-8 uur p/week)

Gezocht: Hoofd- En Eindredacteur DuurzameStudent.nl (5-8 Uur P/week)

Vacature hoofdredacteur

DuurzameStudent.nl, hét platform voor studenten en duurzaamheid, op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur! Lijkt het jou leuk om na te denken over de visie en strategie van DuurzameStudent.nl, weet jij het beste uit een uiteenlopend team te halen en wil je journalistieke ervaring opdoen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

DuurzameStudent.nl is een online magazine over duurzaamheid voor en door studenten, waar de (nog niet zo) duurzame student terecht kan voor inspiratie. De site is in 2008 gestart onder de vlag van Morgen, het landelijk studentennetwerk voor een duurzame toekomst. Duurzaamheid is inmiddels in alle facetten van het leven terug te vinden, en er zijn al talloze bijzondere en creatieve initiatieven om kennis mee te maken. Ook willen we studenten stimuleren een kritische houding aan te nemen. Maar duurzaamheid is vooral heel erg leuk, en daarover lees je alles op DuurzameStudent.nl! We publiceren uiteenlopende stukken, zoals inspirerende interviews in de rubriek Aanpakkers, heerlijke én betaalbare recepten en kritische diepte artikelen. Ook plaatsen we regelmatig vacatures van organisaties die zich inzetten voor een duurzame toekomst.

Het team van Duurzamestudent.nl bestaat uit een hoofdredacteur, een eindredacteur, het bestuurslid PR van Studenten voor Morgen en het redacteurenteam. Het zijn allemaal enthousiaste studenten en young professionals die affiniteit hebben met duurzaamheid.

Wat doet de hoofdredacteur?

De hoofdredacteur is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de website en de communicatie met de redacteuren. De functie omvat de volgende taken:

 • Eindverantwoordelijkheid voor het redactieteam en de continuïteit van de content.
 • Het coördineren en enthousiasmeren van de redactie: je probeert nieuwe redacteuren te vinden, brainstormt met hen over artikelen en begeleidt ze in het schrijfproces. Ook regel je de uitjes en vergaderingen.
 • Het leveren van feedback op de artikelen van de redacteurs met betrekking tot (voornamelijk) inhoudelijke aspecten.
 • Nauw samenwerken met de eindredacteur.
 • In samenwerking met de redactie en Morgen bepaal je de koers van DuurzameStudent.nl.
 • Het aanspreekpunt voor de buitenwereld.

Wie zoeken wij?

 • Je bent een student of young professional met affiniteit voor duurzaamheid
 • Je neemt graag het voortouw en je bent een aanpakker
 • Je vindt het leuk om te organiseren en te coördineren
 • Je kan een team motiveren, enthousiasmeren en aansturen
 • Je vindt het leuk om DuurzameStudent.nl onder de aandacht te brengen van externe partijen
 • Je hebt een goed gevoel voor taal
 • Ervaring met WordPress en technische kennis over websites is een pre
 • Je bent gemiddeld 5 tot 8 uur in de week beschikbaar vanaf 1 juli 2017

Wat bieden wij?

 • Je kunt thuis werken: je wordt alleen geacht op redactievergaderingen aanwezig te zijn (ongeveer 1 keer in de maand) en af en toe met de eindredacteur en de PR van Morgen af te spreken
 • Een leuk, enthousiast en ambitieus team van studenten en young professionals
 • De mogelijkheid om je journalistieke en organisatorische vaardigheden te verbeteren
 • Een flexibele en creatieve functie waarin er veel ruimte is voor eigen invulling
 • De kans om je op persoonlijk en professioneel gebied te ontwikkelen
 • Een netwerk in de wereld van duurzaamheid
 • Reiskosten- en vrijwilligersvergoeding

Interesse?

Pas jij in dit profiel en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Stuur dan uiterlijk 15 mei je CV en motivatiebrief naar hoofdredacteur@studentenvoormorgen.nl. Gesprekken vinden in overleg met de sollicitanten plaats na 15 mei. Voor vragen kun je mailen naar hoofdredacteur@studentenvoormorgen.nl of kijken op www.duurzamestudent.nl.

Vacature eindredacteur

DuurzameStudent.nl, hét landelijk platform voor studenten en duurzaamheid, is op zoek naar een nieuwe eindredacteur! Heb jij een vlotte pen, affiniteit met taal en wil je journalistieke ervaring opdoen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

DuurzameStudent.nl is in 2008 gestart onder de vlag van Morgen, het landelijke studentennetwerk voor een duurzame toekomst. De site is bedoeld om studenten te laten zien op welke creatieve en toffe manieren je met duurzaamheid bezig kunt zijn. Daarom vind je op duurzamestudent.nl artikelen over mode, apps, recepten, reizen, duurzame ontwikkeling, nieuwe initiatieven en uitdagende vraagstukken. Om lezers ook op het gebied van studie en carrière te inspireren, worden er bijvoorbeeld vacatures, verhalen van ondernemers en carrièretips geplaatst.

Het team van Duurzamestudent.nl bestaat uit een hoofdredacteur, een eindredacteur, het bestuurslid PR van Studenten voor Morgen en het redacteurenteam. Het zijn allemaal enthousiaste studenten en young professionals die affiniteit hebben met duurzaamheid.

Wat doet de eindredacteur?
De eindredacteur speelt een cruciale rol voor de inhoud van de website en in de communicatie met de redacteuren. De functie omvat de volgende taken:

 • Het redigeren van de artikelen van de redacteurs met betrekking tot taalkundige en inhoudelijke aspecten
 • Het communiceren van feedback aan de schrijvers
 • Nauw samenwerken met de hoofdredacteur
 • Artikelen op de website plaatsen en de website up to date houden
 • Verantwoordelijkheid dragen voor de social media van Duurzamestudent.nl

Wie zoeken wij?

 • Je bent een student of young professional met affiniteit met duurzaamheid
 • Je kunt goed samenwerken: je bent een teamplayer
 • Je hebt een oog voor taalkundige details, zoals spelling
 • Je kunt snel schakelen tussen de verschillende artikelen van alle redacteurs
 • Ervaring met WordPress en technische kennis over websites is een pre
 • Je bent 5 tot 8 uur in de week beschikbaar vanaf 1 juli 2017

Wat bieden wij?

 • Je kunt thuis werken: je wordt alleen geacht op redactievergaderingen aanwezig te zijn (ongeveer 1 keer in de maand) en af en toe met de hoofdredacteur en de PR van Morgen af te spreken
 • Een leuk, enthousiast en ambitieus team van studenten en young professionals
 • De mogelijkheid om je journalistieke en organisatorische vaardigheden te verbeteren
 • Een flexibele en creatieve functie waarin er veel ruimte is voor eigen invulling
 • De kans om je op persoonlijk en professioneel gebied te ontwikkelen
 • Een netwerk in de wereld van duurzaamheid
 • Reiskosten- en vrijwilligersvergoeding

Interesse?

Pas jij in dit profiel en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Stuur dan uiterlijk 15 mei je CV en motivatiebrief naar eindredacteur@studentenvoormorgen.nl. Gesprekken vinden in overleg met de sollicitanten plaats na 15 mei. Voor vragen kun je mailen naar eindredacteur@studentenvoormorgen.nl of kijken op www.duurzamestudent.nl.

Richa van Zoelen

Richa (@groenedingen010) dartelt wat rond in Rotterdam, waar ze een master Global Business & Sustainability deed. Ze zoekt naar manieren om dat dartelen zo groen en bewust mogelijk te doen. Alhoewel ze het heerlijk vindt om over Grote Vragen des Levens na te denken, weet ze vooral dat ze het ook allemaal niet zo weet. Daarom houdt ze het zo dicht mogelijk bij zichzelf: stapje voor stapje steeds wat bewustere keuzes. Het liefst met een lach, en helemaal mooi als daar nog wat slechte woordgrappen aan te pas komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top