skip to Main Content

Spaghetti met aspergesaus

Spaghetti Met Aspergesaus

Door Sabine Evers

Asperges zijn in het seizoen dus vandaar dat ik dit keer een recept met deze lekkere groenten ga delen. Persoonlijk vind ik het altijd moeilijk om iets te verzinnen met asperges, of tenminste iets origineels. Hopelijk is het mij vandaag gelukt om jullie te verrassen met mijn originaliteit, of anders in ieder geval met mijn enthousiasme.

Omdat asperges in het seizoen zijn, is het extra goed om deze nu te eten. Op duurzaam gebied scoor je even goed wat karma punten, *high five aarde*. Seizoensgroenten zijn namelijk beter voor het milieu, want er is minder transport en verwarming van de kassen voor nodig. Oftewel minder CO2-uitstoot dan bij andere groenten. Kijk dus voortaan eens welke groenten in het seizoen zijn en probeer daar wat lekkers mee te maken!

2 personen
400 gram asperges
1 ei
125 ml kookroom
2 stengels bosui
½ bosje peterselie
150 gram volkoren spaghetti
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze
De asperges moeten eerst geschild worden met een dunschiller en vervolgens in stukjes gehakt. Kook ze vervolgens een kwartier en zet de staafmixer er op nadat je het water hebt afgegoten. Doe de kookroom en het ei erbij en blijf even roeren. Snijd de peterselie en voeg deze toe aan de saus. Kook de spaghetti en giet deze af. Doe het terug in de pan met wat olijfolie, peper en zout. Snijd de bosui en strooi deze als laatste over het geheel.

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top