skip to Main Content

Rijst met bimi en bamboescheuten

Rijst Met Bimi En Bamboescheuten

Vandaag is het tijd om een receptje te delen met een van mijn nieuwe favoriete groenten, Bimi! Dit is een kruising tussen broccoli en een Chinese stengelkool. Volgens gfactueel.nl is Bimi echt de supergroenten van nu! Een gemiddelde portie bevat namelijk wel drie keer zoveel gezondheidsvoordelen als de meeste groenten. Volgens onderzoek van de Camden University bevat Bimi een derde van de dagelijkse behoefte foliumzuur en vitamine B6 (wat helpt tegen depressies en hartkwalen). Ook heb je meteen je dagelijkse behoefte vitamine C binnen als je een portie Bimi neemt. Er zitten zelfs gezonde omega-6 vetten en aanzienlijke hoeveelheden eiwitten en zink. Heb ik je al overtuigd van deze super groenten? Hieronder wat inspiratie wat je ermee kan maken. Het is overigens ook lekker in pasta gerechten, bijvoorbeeld een groene pasta pesto.

 

2 a 3 personen:

200 gram Bimi

200 gram bamboescheuten

1 courgette

100 gram zilvervliesrijst

375 gram tofu

2 eetlepels sojasaus

Peper en zout

 

How to:

Zorg dat het vocht uit de tofu is en bak deze totdat ze een licht gouden kleur hebben.

De Bimi 4 minuten koken of roerbakken. De steel is in tegenstelling tot broccoli wel gewoon eetbaar, dus laat die er aan zitten! Snijd de courgette en bak deze mee met de tofu. Kook vervolgens de zilvervliesrijst. Gooi daarna de Bimi, rijst en blikje bamboescheuten in de wok pan, en breng het op smaak met de sojasaus, peper en zout.

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top