Rijst met bimi en bamboescheuten
Vandaag is het tijd om een receptje te delen met een van mijn nieuwe favoriete groenten, Bimi! Dit is een kruising tussen broccoli en een Chinese stengelkool. Volgens gfactueel.nl is Bimi echt de supergroenten van nu! Een gemiddelde portie bevat namelijk wel drie keer zoveel gezondheidsvoordelen als de meeste groenten. Volgens onderzoek van de Camden University bevat Bimi een derde van de dagelijkse behoefte foliumzuur en vitamine B6 (wat helpt tegen depressies en hartkwalen). Ook heb je meteen je dagelijkse behoefte vitamine C binnen als je een portie Bimi neemt. Er zitten zelfs gezonde omega-6 vetten en aanzienlijke hoeveelheden eiwitten en zink. Heb ik je al overtuigd van deze super groenten? Hieronder wat inspiratie wat je ermee kan maken. Het is overigens ook lekker in pasta gerechten, bijvoorbeeld een groene pasta pesto.
2 a 3 personen:
200 gram Bimi
200 gram bamboescheuten
1 courgette
100 gram zilvervliesrijst
375 gram tofu
2 eetlepels sojasaus
Peper en zout
How to:
Zorg dat het vocht uit de tofu is en bak deze totdat ze een licht gouden kleur hebben.
De Bimi 4 minuten koken of roerbakken. De steel is in tegenstelling tot broccoli wel gewoon eetbaar, dus laat die er aan zitten! Snijd de courgette en bak deze mee met de tofu. Kook vervolgens de zilvervliesrijst. Gooi daarna de Bimi, rijst en blikje bamboescheuten in de wok pan, en breng het op smaak met de sojasaus, peper en zout.