skip to Main Content

Boerenkool, maar dan anders

Boerenkool, Maar Dan Anders

Vandaag staat boerenkool centraal, gewoon omdat het zo lekker gezond is. Om eerlijk te zijn vond ik het altijd smerig en ben ik het pas sinds een paar jaar aan het eten. Omdat ik nooit zo’n fan was van de Nederlandse gerechten met boerenkool ben ik gaan zoeken naar andere mogelijkheden. Deze gezonde groene groenten smaken namelijk heerlijk in alle curry’s of andere Aziatische gerechten. En natuurlijk wil ik deze gouden tip graag met jullie delen. Dus ben jij normaal ook niet zo’n fan van boerenkool, dan raad ik aan deze versies eens te proberen. Het zou zonde zijn deze groenten niet in je dieet te hebben. Het zit namelijk boordevol ijzer en vitamine C. Plus het heeft weinig calorieën, geen vet maar super veel voedingsvezels, ook nog eens goed voor de lijn dus!

Japanse Udon noodles met boerenkool en alfalfa

2 a 3 personen

200 gram Udon noodles

300 gram boerenkool

40 gram alfalfa

375 gram Tofu

200 ml kokosmelk

2 eetlepels curry pasta

How to:

Droog de Tofu goed en bak deze mooi goudbruin. Voeg de boerenkool en alfalfa toe en bak deze mee. Daarna kan de kokosmelk en curry doorgeroerd worden en kunnen de noodles erbij.

 

Boerenkool pompoen curry met babymais

2 a 3 personen

300 gram linzen

450 gram pompoenblokjes uit de diepvries

150 gram boerenkool

150 gram babymais

200 gram cherrytomaten

200 ml kokosmelk

2 el currypasta

How to:

Kook de pompoen zachtjes voor 20 min, en laat de linzen uitlekken. Snijd de babymais en cherrytomaten en bak de boerenkool alvast in de pan. Gooi alles vervolgens bij elkaar met de kokosmelk en currypasta en laat het even sudderen voor 5 minuten.

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top