Boerenkool, maar dan anders
Vandaag staat boerenkool centraal, gewoon omdat het zo lekker gezond is. Om eerlijk te zijn vond ik het altijd smerig en ben ik het pas sinds een paar jaar aan het eten. Omdat ik nooit zo’n fan was van de Nederlandse gerechten met boerenkool ben ik gaan zoeken naar andere mogelijkheden. Deze gezonde groene groenten smaken namelijk heerlijk in alle curry’s of andere Aziatische gerechten. En natuurlijk wil ik deze gouden tip graag met jullie delen. Dus ben jij normaal ook niet zo’n fan van boerenkool, dan raad ik aan deze versies eens te proberen. Het zou zonde zijn deze groenten niet in je dieet te hebben. Het zit namelijk boordevol ijzer en vitamine C. Plus het heeft weinig calorieën, geen vet maar super veel voedingsvezels, ook nog eens goed voor de lijn dus!
Japanse Udon noodles met boerenkool en alfalfa
2 a 3 personen
200 gram Udon noodles
300 gram boerenkool
40 gram alfalfa
375 gram Tofu
200 ml kokosmelk
2 eetlepels curry pasta
How to:
Droog de Tofu goed en bak deze mooi goudbruin. Voeg de boerenkool en alfalfa toe en bak deze mee. Daarna kan de kokosmelk en curry doorgeroerd worden en kunnen de noodles erbij.
Boerenkool pompoen curry met babymais
2 a 3 personen
300 gram linzen
450 gram pompoenblokjes uit de diepvries
150 gram boerenkool
150 gram babymais
200 gram cherrytomaten
200 ml kokosmelk
2 el currypasta
How to:
Kook de pompoen zachtjes voor 20 min, en laat de linzen uitlekken. Snijd de babymais en cherrytomaten en bak de boerenkool alvast in de pan. Gooi alles vervolgens bij elkaar met de kokosmelk en currypasta en laat het even sudderen voor 5 minuten.