Kerstdessert: Vegan Oreo Brownies
Bij kerst horen kerstdiners, en de lekkerste gang daarvan is natuurlijk het toetje. Wil jij dit jaar de show stelen met een makkelijk, lekker en ook nog eens duurzaam toetje? Dan heb ik het perfecte recept voor je!
Deze vegan brownies met pure chocolade en Oreo’s (ja, die zijn vegan!) zullen bij ieder familielid in de smaak vallen. Daarbij heb je maar een paar ingrediënten nodig en zijn ze zo klaar!
Wat heb je nodig?
– 5 theelepels olijfolie
– 200g pure chocolade (deze van de Albert Heijn is biologisch en vrij van zuivel)
– 170g zelfrijzend bakmeel
– 3 theelepels cacaopoeder
– 180g lichtbruine basterdsuiker
– snufje zout
– 230ml ongezoete sojamelk
– pakje Oreo’s
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een bakvorm in (ongeveer 20 cm) met een beetje olie en bekleed hem daarna met bakpapier.
- Smelt 150 g van de chocolade au bain-marie: laat water in een pan koken waar je een hittebestendig kommetje op zet, waarin je de chocolade laat smelten.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder in een kom. Voeg vervolgens de suiker en het zout toe.
- Voeg nu de gesmolten chocolade en sojamelk toe en mix het geheel.
- Hak de rest van de chocolade (50 g) en de Oreo koekjes (houd er een paar over voor op de bovenkant).
- Voeg de chocolade en Oreo’s toe aan de mix.
- Schenk de mix in de bakvorm en strooi er wat stukjes Oreo over heen.
- Zet hem voor een halfuur in de oven.
- Laat hem 10 minuutjes afkoelen en aanvallen maarrr!