skip to Main Content

Banana Bread

Banana Bread

Bananenbrood: mijn all time favorite. Voor ontbijt, tussendoor en wanneer je er zin in hebt. Je kan hem als ‘ie klaar is ook in plakjes snijden en invriezen; handig om mee te nemen als snack. Door voor plantaardige melk te kiezen en biologische eieren is dit recept voor bananenbrood niet alleen gezond, maar ook goed voor de planeet.

Door: Justine Amelung

Er bestaan inmiddels wel honderd varianten, maar dit is dé klassieker. Je kan er zelf aan toevoegen wat je wil; chocola, noten, rozijnen, bessen. Maakt niet uit! Dit is in ieder geval het basis recept. En once you go banana bread, you never go back. Na het maken van dit recept hoef je nooit meer speciaal naar een hipster barretje om 5 euro neer te leggen voor een veel te klein plakje. Deze maak je gewoon thuis, met 9 ingrediënten en in een uurtje klaar. YUM!

Dit heb je nodig:

 • 80 ml olijfolie/ kokosolie
 • 60 ml honing
 • 2 (biologische) eieren
 • 60 ml (plantaardige) melk of evt. water
 • 3 geprakte bananen
 • 1 theelepel baking soda
 • ½ theelepel zout
 • 1 theelepel kaneel of speculaaskruiden
 • 220 gr (spelt/tarwe/meergranen) meel
 • rechthoekige bakvorm

Dit ga je doen:

 1. Verwarm je oven voor op 180 graden
 2. Vet de bakvorm in of doe er bakpapier in
 3. Mix de olijfolie en honing in een grote kom
 4. Klop de eieren, geprakte banaan en melk door de mix
 5. Voeg als laatste de baking soda, zout en kaneel toe
 6. Giet het beslag in de bakvorm
 7. Laat hem 50-60 minuten in de oven staan (en laat de geur door je keuken verspreiden..)

Justine Amelung

Justine is na haar bachelor aan University College in Rotterdam begonnen aan de master Sustainable Development in Utrecht. In haar studie realiseerde ze zich dat alles op de wereld verbonden is, en we samen moeten werken om de wereld duurzaam te maken. Door actief te zijn bij NJR en te schrijven voor de DS.nl probeert ze jongeren te activeren
en inspireren. Hiernaast houdt ze van fotograferen, koken en reizen.

Dit bericht heeft 1 reactie
 1. De vertegenwoordiging van vrouwen in de maatschappij juich ik toe en ook op leidinggevende posities. Maar ik ben tegen quota, want die maken het onnodig gecompliceerd: de bewuste vrouwen en iedereen daarbuiten zullen nooit weten of die vrouwen er zitten vanwege eigen verdiensten óf vanuit dwang/sanctie. Dat ondermijnt nu juist de doelstelling. En laat meisjes vooral zélf hun eigen opleiding kiezen! Als Scandinavië-liefhebber en kenner lees ik vaak met kromme tenen het z.g. goede nieuws uit het Noorden: inderdaad werken er meer vrouwen buitenshuis, maar binnenshuis gaat het er nog vaak traditioneel aan toe en klagen vrouwen over overbelasting: werk, kinderen, huishouden komt vaak op hun schouders neer. Werk a.d. winkel voor mannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top