Het lekkerste Pulled Jackfruit recept
Als je een keer iets anders als vleesvervanger wil dan een vegaburger of falafel heb ik een nieuw recept voor je: pulled jackfruit. Misschien ken je de groen-gele vrucht wel als je ooit in Azië bent geweest. In Nederland is hij niet vers te koop, maar Fairtrade Original verkoopt het sinds kort wel in blik. Het vruchtvlees lijkt qua structuur op pulled pork, en doordat het fruit makkelijk smaken opneemt, kan je het heel goed op je favoriete smaak brengen.
Door: Justine Amelung
Dit heb je nodig voor mijn favoriete recept voor pulled jackfruit (voor ongeveer 4 personen):
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode ui, gesneden
- ½ theelepel kaneel
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 teentjes geperste knoflook
- 1 blik jackfruit
- wraps
- groente naar keuze voor op de wraps, bijvoorbeeld: paprika, tomaten, avocado
Dit ga je doen:
- Verhit wat olie in een pan en bak de ui.
- Roer de kaneel en het komijnzaad erdoor en bak ze eventjes mee.
- Voeg de tomaten, tomatenpuree, paprikapoeder en knoflook toe.
- Laat het jackfruit uitlekken en doe het in de saus. Laat de saus op laag vuur staan.
- Bereid ondertussen de wraps en snijd hiervoor de groentes.
- Na een half uur is het jackfruit klaar en kan je met een vork de jackfruit “pullen” in kleinere stukjes. Roer dan nog even door.
- Maak dan je wraps compleet met pulled jackfruit en enjoy!