skip to Main Content

5x vintage shoppen in Maastricht

5x Vintage Shoppen In Maastricht

Veel kleine boetiekjes en interessante concepten; Maastricht is een heerlijke stad om een dagje te gaan shoppen. Nu ik alweer een jaar in deze stad woon, ben ik als modeliefhebber al vaak op zoek gegaan naar de leukste winkels en conceptstores. Maar ik wil ook graag duurzamer shoppen, want het is geen geheim dat de mode-industrie veel te wensen overlaat. Lees snel verder voor mijn top 5 aan leukste vintage- en tweedehandswinkels in Maastricht.

Door: Tesse Donkers

We-ar Vintage

Rechtstraat 52 en Achter het Vleeshuis 33

Afbeelding met gebouw, buiten, tafel, stoel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Dit was een van de eerste vintage winkels die ik ontdekte. Ik werd meteen aangetrokken door de grote etalages met altijd originele items. Vandaar dat het handig is om even naar binnen te lopen, want er is een groot aanbod. Vooral de fleurige blouses en spijkerbroeken zijn mijn favoriet. Als je fan bent van merkkleding is deze winkel ook een aanrader. Levi’s, Lacoste en Tommy Hilfiger heb ik geregeld zien langskomen. De prijs hangt heel erg af van het product, maar het is over het algemeen erg betaalbaar.

Vintage Island 

Platielstraat 1A

Afbeelding met gebouw, straat, vrouw, lopen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Deze winkel zal je misschien bekend voorkomen, want Vintage Island heeft meer ketens in Nederland. Gelukkig maar, want er is altijd wel iets leuks te vinden. Met name de accessoires die ze verkopen maken me altijd erg blij. Kleurrijke sjaaltjes, baretten en een overvloed aan cowboylaarzen. Of je nu komt om iets te kopen of gewoon om even rond te kijken,je blijft er sowieso langer dan je in gedachten had.  

Retro & Chic 

Heggenstraat 1

Afbeelding met gebouw, buiten, winkel, geparkeerd

Automatisch gegenereerde beschrijving

De naam van deze winkel zegt al genoeg over wat er te vinden is. Ik hou van deze winkel omdat ze vaak items verkopen die je niet snel op andere plekken tegen zal komen. Stijlvolle jurken, blouses en accessoires voor vrouwen, maar ook voor mannen is er een speciale afdeling met klassieke broeken, jasjes en shirts. Door het authentieke interieur is het alsof je even teruggaat in de tijd en daar kan ik persoonlijk erg van genieten. Indien Maastricht voor jou niet om de hoek is, kun je deze winkel ook vinden in Amsterdam of online

Giensch

Achter het Vleeshuis 19

Afbeelding met gebouw, buiten, persoon, mensen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Een combinatie van tweedehands kleding en nieuwe kleding kan je vinden bij Giensch. Als je net als ik wat meer op zoek bent naar tweedehands kleding dan kun je achterin de winkel veel soorten items vinden. Vooral de schoenen en tassen vind ik erg leuk. Nieuwe items vind je voorin de winkel, maar wel in vintage stijl. Kijk in ieder geval even rond bij beide collecties, want dat is het zeker waard! 

Madame Pompidou 

Tongersestraat 11

Afbeelding met weg, gebouw, buiten, straat

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ben je op zoek naar duurdere merken of een speciaal item? Dan ben je bij Madame Pompidou sowieso op het goede adres. De items die worden verkocht zijn vaak van luxere merken. Denk aan Chloé, Dior, Chanel en Prada. Van tassen tot stijlvolle jurken, je kan het allemaal vinden. Allemaal tweedehands of vintage. Door Covid-19 is het nu niet meer mogelijk om zomaar binnen te lopen, maar je kan altijd online een afspraak maken om langs te komen. Een echte aanrader als je het mij vraagt!  

Meer tips voor duurzaam kleding shoppen? Lees ook ons artikel met 7 duurzame, betaalbare modemerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top